sinav-soru-cevap-cozum-test-cikmis-sorular-ozel-guvenlik-ogg-motorlu
Ana Sayfa Forum Online Sorular Hakkımızda Komik Sorular İletişim Profilim Site Haritası      
 
                 Açıköğretim
                Özel Güvenlik
                 Ehliyet
                 Diyanet 
                 Açık Lise
                Polis Akademisi
                 Polis Koleji
                 POMEM
                 PMYO
                 İlkokul Programı


   
     
     Diyanet Soruları
     Kom.Yrd._soruları
     ÖGG Soruları 
     Açıköğretim Fakültesi Soruları 
     Ehliyet Soruları
     ÖMSS Soruları 
     Açıköğretim Lisesi Soruları
     İngilizce Soruları
 
 
     AÖF Kredili sistem not hesaplama programı 
 

 
 SHOW STAR
TNT TNT
Açık Lise
  madde Özel Güvenlik Sınavı ONLİNE sorular  
  madde Diyanet yeterlilik sınavı ONLİNE sorular  
  madde Güncel Sınav Bilgileri
  madde OSYM 2013 Sınav Takvimi
  madde Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama
  madde SBS Puan hesaplama
_____________________________
  madde VİDEOLAR  
  madde SBS 2008 Matematik Çözümleri Videolu
  madde 2007-2008-2009-2010 KPSS Matematik soru çözümleri
  madde SBS Nedir?
  madde AÖF Soru İndirme Yöntemi
  madde 2011 SBS Sınavı Soru ve çözümleri (İtalyanca dahil)
_____________________________
  madde Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) Puan Hesaplama yeni  
  madde Özel Güvenlik sınavı soruları CEVAPLARI   
  madde Özel Güvenlik Görevlisi sınavı soruları heryerde var ancak cevapları sadece sitemizde bulunmaktadır.
_____________________________
 
 


* Dikkatimizden kaçan sınav varsa lütfen İletişim linkinden  bildiriniz 


EN SON YAPILAN YORUMLAR  
  aktif   Misafir
Mezun olamazmiyim ortalamam yuksek olsa bile alttan dersim olsa devamı...
19.10.2017 22:07:31  AOF

  aktif   çetin güngör
7. ayda sınava girdim 44 puan almişim geçtimmi acaba
devamı...

19.10.2017 13:48:19  Ehliy

  aktif   Misafir
2 yıllık islam aile hukuku varmı? devamı...
19.10.2017 11:43:34  AOF

  aktif   Misafir
deneme devamı...
19.10.2017 11:43:15  AOF

  aktif   Misafir

i.üğiçü, devamı...

19.10.2017 11:43:00  AOF

  aktif   Veli Keleş
Hocam iki yıllık ilahiyat önlisans mezunuyum ayrıca iki yıllık islam aile hukuku okuya bilirmiyim saygılar. devamı...
19.10.2017 08:26:48  AOF

  aktif   Misafir
Bende evraklarimi 11 eylul de teslim ettim bolge ankara beklemeye devam devamı...
18.10.2017 20:27:56  Özel

  aktif   UU
bende 71.ögg sınavından girdim 21.09.2017 de evrakları teslim ettim ve dün yani 17.10.2017 işlemlerimin hepsi bitti yani sadece kimligi kargodan beklemek kaldı.Bölge Çanakkale devamı...
18.10.2017 14:08:38  Özel

  aktif   UU
bende 71.ögg sınavından girdim 21.09.2017 de evrakları teslim ettim ve dün yani 17.10.2017 işlemlerimin hepsi bitti yani sadece kimligi kargodan beklemek kaldı.Bölge Çanakkale devamı...
18.10.2017 14:08:37  Özel

  aktif   Almanyadan Misafir
Merhabalar ben 26 Yasindayim almanyada dogdum büyüdüm 2 senedir alman vatandasiyim, memlketime geri dönmek ve orda is kurmak istiyorum.
Biraz arastirdim Usta Belgesi falan istenio, iste Mezun olun devamı...

18.10.2017 13:40:26  222

  aktif   mert211
almanyada 7 sinif burda orta okul sayilirmi devamı...
18.10.2017 12:30:04  222

  aktif   Urfalı63
Tabi ki yapabilirsin dhbt sinavinin gecerliligi suresi icerisinde okulunu bitirmen gerekiyor.. devamı...
18.10.2017 07:39:37  Diyan

  aktif   Aysima
Kursa bir iki kez gittim kendim çalışınca daha iyi anladım yani sizde anlayabilirsiniz bir deneyin YouTubeda ddediğim gibi giriş yaparsanız mesela Arapça bir ünite iki diye sanalmedrese diye bir kanal devamı...
17.10.2017 23:41:11  AOF

  aktif   Misafir
Valla arkadas 11 eylul de teslim ettim evraklari daha haber yok devamı...
17.10.2017 21:57:01  Özel

  aktif   batman
71.ögg sinavindan sorusturmasi biten varmi emniyeti ariyorum 32 günüm oldu en az 1 ay daha beklemelisniz dedi devamı...
17.10.2017 16:51:03  Özel

GÜVEN OTO YEDEK PARÇA
Online Ucuz Oto Yedek Parça Satış Sitesi


Yedek parça fiyatlarını mutlaka görünüz

Opel
Chevrolet

   
 

63. Özel Güvenlik Sınavı Soru ve Cevapları

   63. Özel Güvenlik Sınavı Soru ve Cevapları

63.Özel Güvenlik Sınavı, 63.ÖGG Soruları ve Cevapları yıllardır olduğu gibi yine sinavsorucevap.com sitemizde,

64. Özel Güvenlik Sınav Soruları için tıklayınız ...

Bilindiği gibi 63. ÖGG sınavının cevap anahtarı sitemizde yayınlandı. Geleneksel hale gelen sınav sorularını sitemizde önce ziyaretçilerimizin paylaştığı şekilde, yayınlanır yayınlanmaz da online soru çözüm sayfamızda yayınlayacağız.
  
   
  
 

63 Özel Güvenlik Sınav Soruları




1.T.C. 1982 Anayasası madde:15 e göre aşağıdakilerden hangisi temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının durdurulması sebeplerinden değildir?

A)Savaş
B)Suçların artması
C)Seferberlik
D)Sıkıyönetim
E)Olağanüstü hal

2.T.C. 1982 Anayasası?nda temel hak ve özgürlükler; koruyucu, isteme ve katılma hakları şeklinde bir sınıflandırma yapılmıştır. Koruyucu haklar; kişinin hakları ve ödevleri başlığı altında sıralanmıştır. Aşağıdakilerden hangisi koruyucu haklardan değildir?
A)Kişinin dokunulmazlığı
B)Zorla çalışma yasağı
C)Kişi hürriyeti ve güvenliği
D)Konut hakkı
E)Özel hayatın gizliliği ve korunması

3.Aşağıdakilerden hangisi 1982 Anayasası madde:12?de belirtilen ?Temel Hak ve Hürriyetlerin Nitelikleri?nden değildir?
A)Herkesin kişiliğine bağlı
B)Dokunulmaz
C)Devredilmez
D)Vazgeçilmez 
E)Ödev ve sorumluluklar ihtiva etmez

4.Özel bir şirkette ÖGG olarak çalışan Fatih?e, işveren tarafından bir sebep gösterilmeden sözleşmesinin feshedildiği bildirilmiştir. 4857 Sayılı İş Kanunu?na (md:20) göre, feshin tebliği tarihinden itibaren iş mahkemesine kaç gün içerisinde dava açabilir?

A) 10 gün     B) 15 gün     C) 45 gün
D) 30 gün     E) 60 gün


5.T.C. 1982 Anayasasına göre temel hak ve hürriyetler aşağıdakilerden hangisi ile sınırlanabilir?
A)Uluslar arası sözleşmeler
B)Anayasalar
C)Kanunlar
D)Tüzükler
E)Yönetmelikler

6.Özel bir şirkette ÖGG olarak çalışacak olan Bahadır, 4857 sayılı İş Kanunu?na (md:15) göre işverenle yazılı bir deneme süreli sözleşme imzalıyor. İşverenin memnuniyeti halinde çalışmaya devam edeceği bildiriliyor. Bu deneme süresi en çok kaç aydır?
A) 1 ay    B) 2 ay C) 3 ay
      D) 10 ay      E) 12 ay

7.Özel bir şirkette ÖGG olarak çalışacak olan Ahmet, 4857 sayılı İş Kanunu?na göre yazılı bir sözleşme hazırlamaya mecbur olmaları için iş süresinin en az ne kadar olmalıdır?
A)1 yıl ve daha fazla
B)2 aydan fazla
C)4 aydan fazla
D)6 aydan fazla
E)10 aydan fazla

8.Özel bir şirkette ÖGG olarak çalışan Osman, 4857 sayılı İş Kanunu?na göre fazla mesai ücreti isteyebilmesi için bir haftada kaç saati aşan çalışma yapmalıdır?
A) 35 saati aşan B) 40 saati aşan
C) 48 saati aşan D) 45 saati aşan
E) 50 saati aşan

9.Aşağıdakilerden hangisi, 5188 sayılı ÖGHDKUİY Madde:16?ya göre ÖGG?nin suça el koyma yetkilerinden değildir?
A)Suçun devamını önleme
B)Sanığı tespit ve yakalama
C)Olay yerini muhafaza
D)Suç delillerini muhafaza
E)Yetkili mahkemeye teslim etmek

10.5188 sayılı ÖGHDK Madde:23?e göre ÖGG Altan, göreviyle bağlantılı bir suç işlerse nasıl cezalandırılır?
A)Kamu görevlisi gibi
B)Normal vatandaş gibi
C)İndirimli ceza uygulanır
D)Kamu görevlisine karşı suç işlemiş gibi
E)Şirket sahibi istemezse ceza almaz

11.Aşağıdakilerden hangisi il özel güvenlik komisyonu kararı aranmaksızın özel güvenlik izni verilecek durumlardan değildir?
A)Kişilerin silahlı personel tarafından korunması
B)Toplantı etkinlikleri
C)Konser etkinlikleri
D)Sahne gösterileri etkinlikleri
E)Para veya değerli eşya nakli

12.Özel güvenlik komisyonu ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A)Komisyon kararlarını oy çokluğu ile alır
B)Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu taraf çoğunluk sayılır
C)Çekimser oy kullanılabilir
D)Ticaret odası ve sanayi odası başkanlığının beraber olduğu illerde tek temsilci yeterlidir.
E)Komisyon başkanı bir vali yardımcısıdır

13.Nuh Mermer A.Ş.?nin, önceden almış olduğu güvenlik uygulaması iznini, komisyon kararı ve valinin onayı ile sona erdirmek istemektedir. Bunun için en az ne kadar önce başvurulması gerekir?
A) Bir günB) Bir hafta
C) Bir ayD) Kırk gün
E) İki ay

14.Abdullah AYDIN, faaliyet alanı münhasıran koruma ve güvenlik hizmeti olacak olan şirketi için aşağıdaki bakanlıklardan hangisinin iznini alması gerekir?
A)Milli Savunma Bakanlığı
B)Milli Eğitim Bakanlığı
C)İçişleri Bakanlığı
D)Adalet Bakanlığı
E)Gümrük ve  Ticaret Bakanı

15.Yıldırım AVM yetkilileri, mallarda hırsızlık yolu ile eksilme olduğunu tespit etmişlerdir. Ancak bu işin nasıl ve kimler tarafından yapıldığını tespit edememişlerdir. Bunun için ÖGG?nden bazılarını sivil olarak müşteri gibi mağazanın içerisinde dolaştırarak görev yaptırmak istiyorlar. Sizce böyle bir şey mümkün müdür?
A)Hayır olamaz, ÖGG görev alanı içinde ve süresince üniforma giyerler
B)ÖGG?nin başındaki şirket temsilcisi isterse olabilir
C)AVM?nin başındaki şirket yöneticileri isterse olabilir
D)ÖGG?nin başındaki şirket temsilcisi ve AVM?nin başındaki şirket yöneticileri isterse olabilir
E)Görevin ve işyerinin özelliği nedeniyle gerekli görülen hallerde komisyon izin verebilir

16.Özel güvenlik eğitim kurumundan silahsız eğitim alan Ali BARIŞ ile silahlı eğitim alan Salih SAVAŞ, eğitim sonucunda güvenlik izni alabilmeleri için haklarında yapılacak olan arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması ne kadar sürede tamamlanır? 
A)1 ay / 1 ay B) 1 hafta / 1 ay 
C)2 hafta / 2 ay D) 2 ay / 2 ay 
E)   2 ay / 3 ay 

17.Metin Kaya AVM, mevcut özel güvenlik personeli haricinde, sekiz yeni özel güvenlik personelini de işe başlatmıştır. Göreve yeni başlayan özel güvenlik görevlileri kaç gün içinde il valiliğine bildirilmelidir? 
A)7 gün içindeB) 10 gün içinde
C)   15 gün içindeD) 21gün içinde
E)   30 gün içinde

18.Abdullah AYDIN?a ait özelliklerden hangisi özel güvenlik şirketinde yönetici olmasına engeldir? 
A)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
B)Dört yıllık yüksek okul mezunu olmak
C)Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak
D)Özel güvenlik temel eğitimini başarı ile tamamlamış olmak
E)Devletin güvenliğine karşı işlemiş olduğu bir suçtan affa uğramış olmak

19.Metin Kaya AVM, şirkette küçülmeye gitmiştir. Sekiz ÖGG personelini işten çıkarmıştır. İşten çıkarılan özel güvenlik görevlileri kaç gün içinde valiliğe bildirilmelidir? 
A) 7 gün içindeB) 10 gün içinde
C) 15 gün içindeD) 21 gün içinde
E) 30 gün içinde

20.ÖGG?nin, kimliği ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A)Görevlinin adı ve soyadı belirtilir
B)Görevlinin silahlı ya da silahsız olduğu belirtilir
C)Üzerinde kimlik kartı olmayan ÖGG kanunun 7. maddesinde sayılan yetkilerini kullanamazlar
D)Kimlik kartını çalıştığı kurum vermeye yetkilidir
E)Görev alanı ve süresi içerisinde herkes tarafından görülebilecek şekilde yakaya takılır

21.Aşağıdakilerden hangisi nokta veya nokta görevlisi ile ilgili değildir?
A)Güvenlik hizmeti alan kişiyi korumak ya da tesisin hassas ve kritik bölgelerinde suçu engellemek
B)Suçluları takip etmek ve yakalamak
C)Görev bölgesinde yardım isteyenlere ve yardıma muhtaç olanlara yardım etmek 
D)Nokta görevlisi suça meyilli kişileri caydırmamalı
E)Nokta görevlisi özel güvenlik görevlisinin görevin bilincinde olmalıdır

22.Bir kişinin tanınmasında ve diğer kişilerden ayırt edilmesinde etkin olan özelliklerin bütününe ne ad verilir?
A) KimlikB) Tanımlama
C) EşkâlD) Farklılık
E) Fiziki özellik

23.Aşağıdaki şahıslardan hangisi kontrol noktası görevlisi için özellikli şahıs sayılmaz?
A)TBMM Başkanı
B)Milletvekili
C)Adliye kâtibi
D)Vali
E)Savcı

24.Aşağıdakilerden hangisinin aranmaları özel hükümlere bağlı kişilerden değildir?
A)Milletvekilleri 
B)Cumhurbaşkanı, 
C)Hamile kadınlar
D)Hâkim ve savcılar
E)Avukatlar ve noterler

25.Olay yeri incelemesi sırasında olay yeri?fail?mağdur ilişkisini ortaya koymak amacı ile elde edilen her türlü materyale ........................ denir. Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? 
A)Belge 
B)Delil 
C)Maddi delil
D)İspat vasıtası 
E)Bulgu 

26.Bir suçun işlendiğini veya işlenmekte olduğuna dair haber alındığında yetkili makamlara bildirilmek amacıyla aşağıdaki tutanaklardan hangisi düzenlenmelidir?
A)Görgü tespit tutanağı
B)Olay tutanağı
C)Nöbet devir teslim tutanağı
D)İhbar tutanağı
E)Tespit tutanağı

27.Özel güvenlik görevlilerinin yakaladıkları şahısların kendilerine veya üçüncü şahıslara  verebilecekleri herhangi bir zararı önlemek amacıyla şahısların üzerlerini kabaca aramaları halinde, bunu tespit ettikleri tutanağa ne denir?
A)Olay tespit tutanağı
B)Suçüstü tutanağı
C)El koyma tutanağı
D)Yakalama tutanağı
E)Üst arama tutanağı

28.Önleme araması, aşağıdaki yerlerden hangisinde yapılabilir? 
A)Otel odasında
B)Umumi veya umuma açık yerlerde 
C)Kamuya açık olmayan işyerlerinde 
D)Konutta 
E)İkametgâh olarak kullanılan yayla evde 

29.Aşağıdakilerden hangisi devriyenin tanımında yer almaz?
A)Genel emniyeti sağlamak 
B)İhtiyacı olanlara yardım etmek
C)Şüphelileri yakalamak 
D)Suç işlenmesini önlemek
E)Suçlunun ifadesini almak

30.Önleme aramalarında elde edilen suç unsurları hakkında nasıl bir işlem yapılır? 
A)Elde edilen eşya adli makamlara teslim edilir 
B)Sadece el konulan malzeme kolluk kuvvetlerine teslim edilir 
C)El konulan eşya tutanakla görevli kolluğa teslim edilir
D)Şahıs bölgeden uzaklaştırılır 
E)Hiçbir işlem yapılmaz

31.Aşağıdakilerden hangisi eşkâl tarifinde belirtilecek özelliklerden biri değildir?
A)Kilo ve boy 
B)Yüz yapısı
C)Soyut ifadeler 
D)Cinsiyet 
E)Görülebilir yaralar

32.Aşağıdakilerden hangisinin doğrudan veya dolaylı olarak biyolojik delil olma ihtimali yoktur?
A)Kıl 
B)Barut artığı
C)İzmarit 
D)Tırnak 
E)Kan

33.Aşağıdakilerden hangisi, olay yerine gelen ilk ekibin yapması halinde, yapılan bu şeyin yanlış tutum ve davranış sayılacağı ve hukuki sorumluluk gerektirebileceği hallerden biridir? 
A)Olayın şüphelilerinin yakalanması ve koruma altına alınması 
B)Yaralıların sağlık kuruluşuna sevk edilmesi
C)Olay yerinden kalabalığın uzaklaştırılması 
D)Olay yerinin koruma altına alınması 
E)Basına bilgi verilmesi  

34.Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılamaz?
A)Kapalı devre televizyon Sistemi 
B)X-ray cihazı 
C)Demir parmaklık 
D)Tel örgü
E)Duvar

35.Özel güvenlik görevlisi, görev alanında meydana gelen bir olay ile ilgili eşkal tarifinde bulunacaktır. Aşağıdakilerden hangisi eşkal tarifinde diğerlerine göre önemli değildir?
A)Cinsiyeti 
B)Konuşma bozuklukları
C)Saç rengi 
D)Boyu 
E)Psikolojik durumu

36.Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin teçhizatlarından değildir?
 A) KameraB) Telsiz
C) El feneriD) Cop
E) Kelepçe

37.Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin yazabileceği rapor türlerinden değildir?
A)Görsel rapor 
B)Sözlü rapor 
C)Uzmanlık raporu 
D)Elektronik rapor
E)Yazılı rapor 

38.Aşağıdakilerden hangisi devriyenin dikkat etmesi gereken hususlardan değildir?
A)Görev bölgesini çok iyi tanımalıdır 
B)Tutum ve davranışlarına dikkat etmelidir
C)Görev bölgesinin tamamını kontrol altında tutmalıdır 
D)Görev bölgesinde cep telefonu ile görüşebilir 
E)Soğukkanlı ve sistemli olmalıdır

39.Görme, koklama, dokunma, duyma ve tatma duyu organlarımızla hafızamızda algılanan bilgilerin yazılı olarak kayıtlara geçilmesine ne denir?
A) Not alma   B) Tutanak
C) İfade alma       D) Rapor yazma
E) Özet çıkartma

40.Özel güvenli görevlisi Ali ile Veli, devriye görevini yürütürken aşağıdaki adli görevlerden hangisini yerine getiremez?
A)Şüpheliyi muhafaza etmek 
B)Delilleri toplamak 
C)Genel kolluğa bilgi vermek 
D)Suça el koymak
E)Olay yerini muhafaza

41.Film dozimetre cihazı hangi cihazla birlikte kullanılır?
A) X-Ray cihazı ile
B) Kamera ile
C) Kartlı okuyucu ile
D) CCTV ile
E) Kapı tipi detektörle

42.X-Ray cihazında bant üzerine konulan bavul ve paketler arasındaki mesafe en az kaç cm olmalıdır?
    A)  75 cm       B) 90 cmC) 110 cm 
    D)  50 cm       E) Fark etmez

43. CCTV nin açılımı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Kapalı devre televizyon sistemi
B)Kontrol sistemi
C)Açık devre televizyon sistemi
D)Canlı yayın yapma sistemi
E)Renkli televizyon sistemi

44.Kameralar tarafından oluşturulan görüntünün aktarılacağı ve izleneceği cihaz hangisidir?
A)Barkot okuyucuB) Turnike
      C) FlaşörD) Monitör
      E) Dedektör

45.Aşağıdakilerden hangisi EDS sistemini tanımlar?
A)Duman algılama sistemi
B)Metal algılama sistemi
C)Uyuşturucu madde algılama sistemi
D)Patlayıcı tarama sistemi
E)Yasak yayın algılama sistemi

46.Aşağıdakilerden hangisi, ilk yardım için doğrudur? 
A)Olay yerinde, yaşamsal fonksiyonları sürdürmek için yapılır
B)Acil tedavi ünitelerinde gerçekleştirilir
C)Donanımla yapılan müdahalelerdir 
D)Hekimler tarafından gerçekleştirilir 
E)Kliniklerdeki tıbbi müdahaledir

47.Aşağıdakilerden hangisi, ilkyardımın ABC sindeki ?B?yi anlatır? 
A)Ekstremitelerin değerlendirilmesi
B)Solunumun değerlendirilmesi 
C)Dolaşımın değerlendirilmesi 
D)Yaranın değerlendirilmesi
E)Bilincin değerlendirilmesi 

48.Aşağıdakilerden hangisi, boşaltım sistemine ait bir yapıdır? 
A)Bağırsaklar B) Kalp
C) Rahim   D) Beyin
E) Solunum yolları

49.Kaza mahalline ulaştıklarında, Dr. Mustafa Bey, kazazedenin nefes almadığını tanıladı. Mustafa Bey öncelikle ne yapar? 
A) Baş-çene pozisyonu verir
B) Bak-dinle-hisset uygular
C) Yapay solunum yapar 
D) Dış kalp masajı yapar
E) 112?yi arar

50.Aşağıdakilerden hangisi, toplardamar kanaması ile uyumludur? 
A)Kesik kesik fışkırır tarzda 
B)Açık renkli
C)Kalp atımı ile uyumlu
D)Durdurulması zor 
E)Sızıntı şeklinde

51.Aşağıdakilerden hangisinde, yaralıya su ile müdahale edilmez? 
A)Yağ yanıklarında
B)Elektrik yanıklarında
C)Sıcak çarpmasında
D)Kimyasal yanıklarda
E)Kaynar su yanıklarında

52.Aşağıdakilerden hangisi, donmada ilkyardım için doğrudur? 
A)Donuk bölgeye masaj yapılır ve ısıtılır
B)Yaralıya sıcak içecekler verilir 
C)Su toplamış bölgeler patlatılır 
D)Yaralı sıcak bir ortama alınır 
E)Yaralı hareket ettirilir

53.Yaralıyı omzumuzda taşıdığımızda, yaralı taşıma tekniklerinden hangisini uygulamış oluruz? 
A)Üç elle taşıma
B)İtfaiyeci yöntemi ile taşıma
C)Kaşık tekniği ile taşıma
D)Köprü tekniği ile taşıma
E)Altın beşik tekniği ile taşıma

54.Şokta ilkyardım uygulaması için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 
A)Varsa kanamaya müdahale edilmez
B)Bacaklar vücut seviyesinde tutulur
C)Havayolu açıklığı sürdürülür 
D)Yaralının üzeri örtülmez 
E)Yaralıya su içirilir 

55.Aşağıdakilerden hangisi, yaşam bulgusudur? 
A)Kan basıncı      B) Yemek yeme
C)  Terleme            D) Kusma  
E) Uyuma

56.Akaryakıt yangınlarının en etkili söndürme maddesi hangisidir?
        A) Kum    B) Karbondioksit
        C) Su        D) Köpük             E) Hepsi

57.Aşağıdakilerden hangisi yangın sebeplerindendir?
A)Yangından korunma önlemlerinin alınmaması
B)Bilgisizlik
C)Kazalar
D)Tabiat olayları
E)Hepsi

58.Yangın söndürme cihazlarının tekrar dolum süresi kaç yıldır?
A)1   B) 2    C) 3      D) 4
E)  Boşaldıkça doldurulmalıdır



59.Aşağıdakilerden hangisi B sınıfı yangınlarda söndürücü madde olarak kullanılmaz?
A)Köpük konsantrasyonları
B)Kuru kimyevi tozlar
C)Karbondioksit
D)Halokarbon içerikli kimyasal gazlar
E)Su

60.Aşağıdakilerin hangisi yapısal bakımından yangından korunma önlemlerindendir?
A)Bina yapısı
B)İhbar ve alarm sistemleri
C)Tahliyesistemleri(kaçış yolları, yangın merdivenleri)
D)Uyarıcı ikaz levhaları
E)Hepsi

61.Bir akaryakıt dolum tesisinde çıkması muhtemel yangın aşağıdaki yangın türlerinden hangisidir?
A)A Sınıfı yangındır
B)B Sınıfı yangındır
C)C Sınıfı Yangındır
D)Yanıcı madde yangınıdır
E)Büyük yangınlar sınıfı bir yangındır

62.Aşağıdakilerden hangisi gaz kullanımında doğru değildir?
A)Gaz kullanımından sonra düğmeler ve dedantör kapatılır
B)Gaz kaçağı kibrit veya mumla kontrol edilir
C)Bağlantı hortumu 125 cm den uzun olmamalıdır
D)Cihazın altına kağıt, plastik örtü vb, konulmaz
E)Hepsi

63.Aşağıdaki yangınların hangisinde söndürücü olarak köpük (FOAM) kullanılmaz?
A)Orman yangınları
B)Havaalanları, uçak hangarları
C)Akaryakıt depolama ve dolum tesisleri
D)Boya, vernik atölyeleri ve depoları
E)Hiçbiri

64. Aşağıdakilerde hangisi sentetik uyuşturucu değildir ?
 A)  Ecstasy  B) Koka bitkisi
 C)  LSD  D) Ketamin
 E)  Metamfetamin

65. Etken maddesi THC olan aşağıdakilerde hangisinden esrar elde edilir ?
 A)   HaşhaşB) Koka
 C)   SalviaD) Kenevir
 E)   Chat(yemen otu)

66. Aşağıdakilerden hangisi mesaj iletmek için kullanılan bir iletişim kanalı olabilir?
A)  KorkularB) Sempati 
C)  Saygı D) Mekân 
E)  Önem

67. İnsanlar, kurumlar, nesneler, olaylar vb. hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan peşin olarak verilmiş kararlara ne denir?
A)Empati
B)Tutum
C)Saygı
D)Bilgisizlik
E)Önyargı 

68. İletişim kazalarının en önemli sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
A)Saygınlık kazandırması
B)Kurumlara dinamizm kazandırması
C)Yaratıcı fikirler üretmeyi sağlaması
D)İtibar kaybına sebep olması
E)Tecrübe kazandırması

69. Aşağıdakilerden hangisi iletişim kurmanın nedenlerinden biri olamaz?
A)Öğrenmek 
B)Susmak
C)Anlamak 
D)Etkilemek 
E)Paylaşmak 

70.Aşağıdakilerden hangisi başarılı iletişimin temel şartlarından biridir?
A)Yüksek sesle konuşmak
B)İletişimin amacını bilmek
C)İletişimi kısa tutmak
D)Kapalı ortamlarda iletişim kurmak
E)Otoritenin gücünü kullanmak

71.İletişimde ?Sen Dili?ni kullanmak neden sakıncalıdır?
A)Sorumlulukları artırdığı için
B)Suçlayıcılık içerdiği için
C)Özgüveni artırdığı için
D)Ekip ruhunu güçlendirdiği için
E)Dayanışmayı artırdığı için

72. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A)Yapıcı olmak iletişimi kolaylaştırır
B)Stres sorun çözmeyi kolaylaştırır
C)Önyargı iletişimi güçlendirir
D)Empati düzensizliğin başlatıcısıdır
E)Kelimeler sözsüz iletişimin vazgeçilmezidir

73.Aşağıdaki kişilik özelliklerden hangisinin kişilerarası ilişkilere olumlu katkısı vardır?
A)Saygılılık
B)Umursamazlık
C)Pasiflik 
D)Şüphecilik
E)Otoriterlik

74.Aşağıdakilerden hangisi iletişim engellerinden biridir?
A)Farklı dil kullanmak
B)Geri-bildirim vermek
C)Soru sormak
D)Empati yapmak
E)Saygı göstermek

75. Aşağıdakilerden hangisi iletişim sayesinde elde edilen bir fayda değildir?
A)Yeni bilgiler üretilmesi
B)Çatışmaların çözülmesi
C)İnsanların toplumsallaşması
D)Sorunların giderilmesi
E)Kültürel farklılıkların artırılması

76. Aşağıdakilerden hangisinin stresle mücadele etmeye katkısı vardır?
A)İşleri ertelemek
B)Her zaman mükemmeli aramak
C)Sürekli ilaç kullanmak
D)Yürüyüş yapmak
E)Sorunlarla tek başına mücadele etmek

77. İletişim esnasında alıcının bir mesajı anlamaya çalışarak dinlemesine ne denir?
A)Aktif dinleme
B)Görünüşte dinleme
C)Yüzeysel dinleme
D)Kişisel dinleme
E)Tuzak kurucu dinleme

78.Kültür ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)Toplumsal yapıya yön veren ve topluma bir kişilik kazandıran ortak davranışlar kalıbına kültür denilmektedir
B)Kültür, bireylerin biyolojik niteliğinin bir sonucu değildir
C)Genç kuşaklara, öğrenme yolu ile geçirilen toplumsal bir mirastır
D)Doğuştan insan güdüsü içerisinde yer alır
E)Toplumsal değer ve davranışlar sistemidir

79.Toplumun psikolojik özelliklerinden olan ve toplumun iradesinin, bireyin iradesine egemen olduğunu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A)  Kamu yararı        B) Kamu düzeni
C)  İrade zayıflığı        D) Genel irade
        E) Egemenlik

80.Kolektif davranışla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A)Bireylerin etkileşimi çok yüksektir
B)Birbirini etkileme durumu vardır
C)Güvenlik görevlileri için hiçbir tehlikesi yoktur
D)Bireylerin grup bağımlılığı geçicidir
E)Bireylerin grup bağımlılığı yüksektir

81.Toplum psikolojisi açısından düşündüğümüzde, kitleyle birlikte hareket eden birey için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A)Bilinçli hareket etme kabiliyeti kaybolur
B)Kitle içerisinde söylem ve eylem birliği oluşur
C)Düşünce hızlı bir şekilde eyleme dönüşebilir
D)Bastırılmış duygu ve düşünceler ortaya çıkar
E)Birey kalıcı bir şekilde inanç yapısını değiştirir

82.Aşağıdakilerden hangisi kalabalıkta panik oluşmasına sebep olmaz?
A)Kalabalığa duyacakları şekilde telkin ve uyarılarda bulunulması
B)Kalabalığa müdahale edileceğinin hissettirilmesi
C)Kalabalığı etkisiz hale getirmek için gaz sıkılması
D)Kalabalığın kaçış yollarının tamamen kapatılması
E)Kalabalığın köşeye sıkıştırılması

83.Aşağıdaki şartlardan hangisi kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü olarak değerlendirilemez?
A)Toplantı ve gösteri yürüyüşünde milletvekili olması
B)Suç unsuru bulundurularak yapılması
C)Bildirimde belirtilen amaç dışına çıkılarak yapılması
D)Hükümet komiserlerince sona erdirildiği halde devam edilmesi
E)İzin verilen yer ve zamanda yapılması

84.Aşağıdakilerden hangisi spor seyircisinin özelliklerinden değildir?
A)Taraftarlar tahmin edilebilir tarzda hareket ederler
B)Ortak hareket ederler
C)Kışkırtılmaya uygundurlar
D)Taraftarlar arasında iletişim yoktur
E)Ortak düşünceye sahiptirler

85.İşçilerin topluca çalışmamak sureti ile işyerinde faaliyeti durdurmaları, bir kuruluşun aralarında anlaşarak aynı amaçla topluca çalışmamak için işi bırakmaları aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
A) Topluluk      B) GrevC) Lokavt
D) İsyan       E) İstifa

86.Aşağıdakilerden hangileri sosyal yığının özelliklerindendir?
I-  Sosyal yığını oluşturanlar birbirlerine      
        yabancıdırlar
II-   Hiyerarşik yapı vardır
III-Hiyerarşik yapı yoktur
IV-Teşkilatlanma vardır
 A) II, IV        B) I, IV           C) I, III 
 D) I, II, IV     E) I, III, IV

87.Güvenlik görevlilerinin topluluk veya kalabalık içerisinde yol açmak, bölmek ve yanlara doğru dağıtmak amacıyla, topluluk veya kalabalık içerisine doğru hareket etmek amacı ile oluşturdukları toplu düzen çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çatı düzeniB) Yama düzeni
C)  Kama düzeniD) Ayırma düzeni
E)  Hat düzeni

88.Aşağıdakilerden hangisi suikastların bilinen safhalarından değildir? 
A)Hedef seçimi
B)Hedef istihbaratı
C)Kaçış
D)Saldırının planlanması 
E)Buluşma 

89. Korunan kişinin bir yerden bir yere giderken mutlaka geçmek zorunda olduğu saldırıya açık riskli noktalara ???????.denir. 
A)Kontrol noktaları 
B)Yerleşme noktaları 
C)Boğma noktaları 
D)Gözetleme noktaları 
E)Mecburi istikamet noktaları

90. Arabalarda önemli kişi aracın hangi kısmında oturmalıdır?
A)Aracın sağ önünde oturur 
B)Aracın sol arkasında oturur 
C)Aracın sağ arkasında oturur 
D)Aracın arkasında ortada oturur 
E)Aracın sol önünde oturur

91. Aşağıdakilerden hangisi yakın koruma hizmetlerinde çalışan özel güvenlik görevlilerinde olması gereken vasıflara uygun değildir? 
A)Temel yakın koruma kurallarını bilmelidir 
B)Süratli olmalıdır 
C)Heyecanlı olmalıdır
D)Ketum olmalıdır 
E)Protokolü bilmelidir

92. Aşağıdakilerden hangisi koruma personelinin özelliklerinden birisi değildir? 
A)Medyatik olmalı
B)Fizik kondisyonu yüksek olmalı 
C)Pratik zekâlı olmalı
D)Panik ve kargaşada soğukkanlı olmalı 
E)Çevreyi iyi gözlemlemeli

93. Aşağıdakilerden hangisi VİP şahsın acil durumda kullanabileceği güvenli bölgelerden biri olamaz? 
A)Kolluk kuvvetli binaları 
B)Hastaneler 
C)Bakanlık binaları 
D)Parklar
E)Valilik binaları

94. Aşağıdakilerden hangisi kişi koruma görevinin aşamasından değildir? 
A)Muhtemel tehlikenin varlığı 
B)VIP şahsın muhtemel tehlikelerden zarar görmeden uzaklaştırılabileceği bir güzergâh seçimi 
C)Muhtemel tehlikeyi ortadan kaldırmak 
D)Saldırıyı ve saldırganı bertaraf etmek 
E)Saldırganı yakalamak ve muhafaza altına almak

95. Özel güvenlik görevlisi olan Hakan, Taylan, Hasan, Hüseyin ve Ali, VIP şahsın koruma görevini yürüten koruma ekibinde görev yapmaktadırlar. VIP şahsın araçtan inip görev yaptığı binaya intikali esnasında saat üç yönünden VIP şahsa ateşli silahla saldırı meydana gelmiştir. Saldırı esnasında VIP şahsın sağında görev yapan Taylan en az kaç derecelik sorumluluk alanına sahiptir? 
A)60   B) 90   C) 72    D) 120    E) 180

96.Çoklu yakın koruma organizasyonlarında görevli sürücüler aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdır? 
A)VIP şahıs makam aracına binmeden önce araca binmemeye özen göstermelidir
B)Eğer silah taşıyorsa, silahını koltuk altı kılıfı takarak taşımalıdır 
C)Kullandığı aracın yakıtını belli seviyenin altına düşmemesine dikkat etmelidir 
D)Telsizi sürekli açık olmalı ve dinlemelidir 
E)Koruma amirinin talimatlarına harfiyen uymalıdır

97.İlçe sınırları içerisinde genel ve özel kolluk kuvvetlerinin mülki amiri kimdir?
A)Vali
B)Kaymakam
C)İçişleri Bakanı
D)Emniyet Müdürü
E)Garnizon Komutanı

98.Özel kollukla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)Olay yerini ve suç delillerini korur
B)Parmakizi ve fotoğraf alır
C)İfade alır
D)Teknik takip yapar
E)Kimlik tespiti yapar

99.Özel kolluk görevlisinin, sivil kıyafetle görev yapmasına onay verecek makam hangisidir? 
A)Mahkeme
B)İl emniyet müdürü
C)Bakanlık
D)İl özel güvenlik komisyonu
E)Sınav komisyonu

100.Aşağıdakilerden hangisi genel kolluk ile özel kolluğun görevlerini yerine getirirken kullanabilecekleri yetkileri bakımından ortak yetki alanına girmez?
A)Kimlik sorma
B)Zor kullanma
C)Arama
D)Yakalama
E)Telefon dinleme


        SİLAH BİLGİSİ SORULARI

1.Aşağıdakilerden hangisi kapsülün ateşlememe sebeplerinden biri değildir?
A)İğne yayı kırık olabilir
B)İğne kırık olabilir
C)Tırnak kırık olabilir
D)İğne ucu kırık olabilir
E)Fişek hatalı olabilir

2.Ateşleme iğnesi fişeğin hangi bölümüne darbe yaparak ateşlemeyi başlatır?
A)Kapsül
B)Barut
C)Çekirdek
D)Kovan
E)Gerdel

3.Aşağıdakilerden hangisi sürgü takımında bulunan bir parça değildir?
A)Gez
B)Arpacık
C)Emniyet mandalı
D)İcra yayı ve mili
E)Horoz

4.Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan bölümler içerisinde yer alır?
A)Kapsül  
B)Horoz
C)Namlu 
D)Hatve
E)Tetik

5.Ateşleme gerçekleştikten sonra kovanın dışarıya atılmasını sağlayan tertibata ............  tertibatı denir. 
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A)Sürgü takımı 
B)Fişek yatağı
C)Kovan atma
D)İcra yayı ve mili
E)İğne


6.Yiv ve set silahın hangi parçasında bulunur?
A)Çerçeve          
B)Horoz
C)Çıkarıcı
D)Şarjör
E)Namlu

7.Aşağıdakilerden hangisi gövde üzerinde bulunur?
A)Çıkarıcı
B)Şarjör tüpü
C)Çekirdek
D)Boş kovan
E)Kapsül

8.Aşağıdakilerden hangisi ateşsiz silahlardan değildir?
A)Bıçak
B)Tornavida
C)Çekiç
D)Tabanca
E)Taş

9.Ateşlenen mermi çekirdeğine yön ve istikamet vermeye yarayan metal boruya  ......... denir.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A)Namlu
B)Çap
C)Fişek yatağı
D)Kabza
E)Çıkarıcı

10.Karşılıklı iki set arasındaki mesafeye ......... denir.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A)Yiv
B)Tetik korkuluğu
C)Yarı çap
D)Çap
E)İğneli sistem


11. Aşağıdaki parçalardan hangisi tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlar?
A)Tetik korkuluğu
B)Tetik manivelası
C)Sürgü sistemi
D)Yiv ve setler
E)Fişek yatağı

12. Aşağıdaki parçalardan hangisi çerçeve takımı içerisinde yer almaz?
A)Tetik korkuluğu
B)Tetik
C)Kabza
D)Arpacık 
E)Horoz

13. Yerine getiren yayın görevi nedir?
A)Çekirdeğin dönerek gitmesini sağlar
B)Çekirdeğin uzağa gitmesini sağlar
C)Namluyu kilitleyerek emniyete alır
D)Çekirdeğin deliş gücünü artırır
E)Sürgünün atış sırasında oluşan basınçla geriye gelmesinden sonra ileriye gitmesini sağlar

14. Ateşli silahlarla ilgili olarak aşağıda belirtilen kurallardan hangisi doğrudur?
A)Düğün ve eğlencelerde havaya doğru ateş edilir 
B)Silahla şaka yapılır
C)Alkollüyken atış yapılabilir
D)Silah boş olsa bile ölü noktaya tutulur 
E)Silah temizliği aile efradıyla beraber yapılır

15. Aşağıdakilerden hangisi silah bakım zamanları içerisinde yer almaz? 
A)Haftalık bakım 
B)Günlük bakım
C)Atış öncesi bakım
D)Üç yıllık bakım
E)Atış sonrası bakım

16. Namlu içerisinde en geriden en uca doğru dönerek ilerleyen girinti ve çıkıntılardır. Belirtilen ifade aşağıdaki şıklardan hangisinin tanımıdır?
A)Çap
B)Namlu
C)Yiv ve setler
D)Fişek rampası
E)Fişek yatağı

17. Aşağıdakilerden hangisi ateşli silahlarla ilgili olarak belirtilen genel emniyet kuralları arasında yer almaz?
A)Silah başka birine verilirken dolu olup olmadığı kontrol edildikten sonra boş olarak verilir
B)Silahın namlu ağzından içeri bakılmamalıdır
C)Silah atışa hazır oluncaya kadar emniyette bulundurulmalıdır 
D)Herkes kullandığı silahın özelliklerini bilmek zorunda değildir
E)Tetiği çekmeye niyetlenmedikçe asla tetik parmağı tetik korkuluğunun içerisine konmaz

18. Aşağıdakilerden hangisi fişeğin unsurlarından değildir?
A)Kovan
B)Kapsül
C)Barut
D)Çekirdek
E)Gerdel

19.Tetiğin çekilmesiyle, tetik manivelası sayesinde kurulu vaziyetten kurtulan horozun iğneye, iğnenin de kapsüle darbe yapması sonucu ateşleme gerçekleşmiş olur bu sisteme ne ad verilir?
A)Horozlu iğneli sistem
B)Horozlu sistem
C)İğneli sistem
D)Horozsuz sistem
E)İğnesiz sistem


20. Biyolojik silahın tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Atom çekirdeğinin parçalanması ve birleştirilmesiyle açığa çıkan enerjiden elde edilen silahlardır
B)Canlılar üzerinde etkili virüs, mikrop ve canlıların geniyle oynama ile canlıları yaralama, sakatlama ve öldürme amaçlı kullanılan silahlardır 
C)Maddelerin kimyasal özelliklerinden dolayı canlıları öldürücü, yaralayıcı, tahriş edici gibi kalıcı veya geçici tesirler göstermek amacı ile kullanılan silahlardır 
D)Mermi adı verilen özel şekilde ve nitelikteki maddeleri barut gazının basıncı ile uzak mesafelere atabilen silahlardır
E)Günlük işlerde kullanılırken silah olarak da kullanılabilen malzemelerdir 

21. Silahın sınıflandırılması aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak verilmiştir
A)Ateşli silahlar-Ateşsiz silahlar-Nükleer silahlar-Biyolojik silahlar-Makineli silahlar
B)Ateşli silahlar- Ateşsiz silahlar-Tam otomatik silahlar- Nükleer silahlar- Biyolojik silahlar
C)Ateşli silahlar- Ateşsiz silahlar-Kimyasal silahlar-Nükleer silahlar-Biyolojik silahlar
D)Ateşli silahlar-Ateşsiz silahlar- Kimyasal silahlar-Kesici ve delici silahlar-Nükleer silahlar
E)Ateşli silahlar-Ateşsiz silahlar- Kimyasal silahlar- Nükleer silahlar-Yakıcı silahlar

22.Tabancaların namlusunda bulunan setlerin çekirdek üzerinde bıraktığı ize ne denir?
A)Hatve
B)Rayyür
C)Mermi yolu
D)Gerdel
E)Kapsül


23.Çekirdeğin namlu içinde bir defa dönmesi için ilerlediği mesafeye ... ... ... denir? 
Yukarıda boş bırakılan yere       aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A)Hatve
B)Rayyür
C)Etkili mesafe
D)Mermi yolu
E)Atış mesafesi

24.Namluya yatay ve dikey olarak yön vererek nişan hattını oluşturmaya yarayan gez ve arpacıktan oluşan tertibata ne ad verilir?
A)Nişan tertibatı
B)Ateşleme tertibatı
C)Boş kovan atma tertibatı
D)Sürgü kapak takımı
E)Horoz tertibatı

25.Yarı otomatik tabanca nedir?
A)Ateş etmek için sürgünün her seferinde elle çekilip bırakılmak suretiyle şarjördeki bütün fişekleri bu şekilde atan tabancalardır
B)Tetiğe bir kere basıldığında şarjördeki bütün fişekleri atan tabancalardır
C)Şarjör takıldığında direk ateş eden tabancalardır
D)Tetiğe basıldığında emniyete geçme özelliği olan tabancalardır
E)İlk dolduruş atıcı tarafından yapıldıktan sonra tetiği her çekişte bir atış yapan ve ikinci atışa hazır hale gelen tabancalardır

Cevap anahtarı için online sorular sayfamızı takip ediniz
 
                 
    İLGİLİ KONULAR
  
71. Özel Güvenlik Temel Sınavı Sınav Soruları Hatalı
66. Özel Güvenlik Sınavı Soruları
Özel Harekat Polisi Olmak için (KPSS Şartı Yok)
66. Özel Güvenlik Sınavı
64. Özel Güvenlik Sınavı Soruları
63. Özel Güvenlik Sınavı Soru ve Cevapları
Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.
61. Özel Güvenlik Sınav Giriş Belgeleri Yayınlandı
59. Özel Güvenlik Sınavı Cevapları Açıklamaları ile birlikte
59. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı Sonuçları
59.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 23 Ağustos 2015 Soru ve Cevapları
2015 Özel Okul Teşviği Belli oldu
23 Ağustos 2015 tarihli 59. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
Özel Güvenlik Sınavında yapılan değişiklikler
Özel Güvenlik Sınavı 01.12.2013 (49.OGG) Soru ve Cevapları
Özel Güvenlikçilerin Maaşı Asgari Ücretin İki Katına Çıkacak
Özel Güvenlik Müracaatında Yapılacak İşlemler
41. Özel Güvenlik Sınavı Soruları ve Cevapları (41.ÖGG)
Özel Güvenlikçilere Yeni Görev
 
 Bu haber 342355 kez okundu.     8684 yorum yapıldı
Adı : Üye olmadan yorum ekleyebilirsiniz.
Yorum :
8 + 1 =     
       
   batman
71.ögg sinavindan sorusturmasi biten varmi emniyeti ariyorum 32 günüm oldu en az 1 ay daha beklemelisniz dedi  Şikayet 
17.10.2017 16:51:03   Yorum Yap    
               
Misafir  Valla arkadas 11 eylul de teslim ettim evraklari daha haber yok Şikayet 
17.10.2017 21:57:01    
UU  bende 71.ögg sınavından girdim 21.09.2017 de evrakları teslim ettim ve dün yani 17.10.2017 işlemlerimin hepsi bitti yani sadece kimligi kargodan beklemek kaldı.Bölge Çanakkale Şikayet 
18.10.2017 14:08:37    
UU  bende 71.ögg sınavından girdim 21.09.2017 de evrakları teslim ettim ve dün yani 17.10.2017 işlemlerimin hepsi bitti yani sadece kimligi kargodan beklemek kaldı.Bölge Çanakkale Şikayet 
18.10.2017 14:08:38    
Misafir  Bende evraklarimi 11 eylul de teslim ettim bolge ankara beklemeye devam Şikayet 
18.10.2017 20:27:56    
   
   Misafir
Emniyetten randevu almanın mantığı ney bilen varmı arkadaşlar?  Şikayet 
17.10.2017 01:56:25   Yorum Yap    
                   
   Mardinli
Cok sukur kazandim 74 puan herkese hayirli olsun  Şikayet 
14.10.2017 14:58:39   Yorum Yap    
                   
   Misafir
acaba sertifikalar kaç güne çıkar ?  Şikayet 
13.10.2017 19:01:58   Yorum Yap    
                   
   Ozi35
Kazanan arkadaslara hayırlı olsun.  Şikayet 
13.10.2017 18:02:26   Yorum Yap    
                   
   Ufukkkkk
Kazandım çok şükür  Şikayet 
13.10.2017 16:58:08   Yorum Yap    
                   
   suphi
72.sınav sonuçları açıklandı EGM siteden bakabilirsiniz...  Şikayet 
13.10.2017 16:45:10   Yorum Yap    
                   
   sami42
100 Puanla silahlı olarak kazandım arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun. Sınava girecek arkadaşlara başarılar, kalan arkadaşlar canını sıkmasın. Allah herkese hayırlı bir iş nasip etsin inşallah. KONYADAN SELAMLAR...
 Şikayet 
13.10.2017 16:44:12   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Sağolasın zafer senide tebrik ederim ve ozelguvenlik.pol.tr sitesinden bak arkadaşım sonuclara  Şikayet 
13.10.2017 16:26:55   Yorum Yap    
                   
   Yıldırım_81
Temel Eğitim 90, silah bilgisi, 46 atış 50 kazandık şükür  Şikayet 
13.10.2017 16:16:44   Yorum Yap    
                   
   zfr
89 puanla Geçtik Çok Şükür , Geçen Arkadaşıda Tebrik Eederim  Şikayet 
13.10.2017 15:59:41   Yorum Yap    
               
Misafir  kardesımnereden baktın
Şikayet 
13.10.2017 16:06:51    
zfr  Egm den Bakabilirsin kardeşim Şikayet 
13.10.2017 17:44:13    
Misafir  Eyvallah kardesim geçmişim çok şükür Şikayet 
13.10.2017 18:14:14    
   
   Misafr4
Arkadaşlar sertifikayı aldıktan sonra neler yapmamız lazım emniyet müdürlügüne hangi evrakları götürcez  Şikayet 
13.10.2017 15:57:43   Yorum Yap    
               
UU  Baglı oldugunuz kurs size evrakları vericek siz sadece doldurup emniyete götürüceksiniz ama 520 tl + 20 tl ücret yatırıyosun bankaya ve vergi dairesine yatırdıktan sonrada belgeleri teslim ediyosun okadar Şikayet 
13.10.2017 18:17:06    
   
   Misafir
Temel93 silah 48 atış 30 kazandım şükür herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar :)  Şikayet 
13.10.2017 15:15:19   Yorum Yap    
                   
   Misafr35
72. Sınav açıklandı arkadaşlar  Şikayet 
13.10.2017 15:06:24   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Daha cevaplarını bile açıklamadılarkı kalmışki sonuçları acıklasınlar yok ikide üçte açıklancakmış diye hayal görmeyin boşunada beklemeyin derim  Şikayet 
13.10.2017 14:01:01   Yorum Yap    
               
Eleadora35  noldu la laf ediyordun Şikayet 
13.10.2017 16:57:07    
   
   Yıldırım_81
Sabahtır bakıyorum ya açıklandı mı diye bugün kesin açıklanır dimi (inşaallah) ben eşimin sınav sonucuna bakıyorum meraktan öldüm vallahi  Şikayet 
13.10.2017 13:17:40   Yorum Yap    
                   
   Eleadora3535
Saat 3 4 gibi açıklancakmkş bilginiz olsun  Şikayet 
13.10.2017 12:54:48   Yorum Yap    
                   
   Mısafır34
Arkadaşlar 72. Sınav ne zaman açıklanır 71. Sınav saat kaç gibi açıklanmıştı  Şikayet 
13.10.2017 12:27:26   Yorum Yap    
               
Misafir  Akşam 8 yada 9 da açıklanmıştı Şikayet 
13.10.2017 12:58:38    
   
   Eren34634
Arkadaşlar sınav açıklandîktan kaç gün sonra gelir sertifikalar  Şikayet 
12.10.2017 22:30:51   Yorum Yap    
               
misafiir  en kısa zamanda hazırlanır inşallah. Şikayet 
13.10.2017 01:46:50    
Misafir  35gün sonra aldım ben Şikayet 
13.10.2017 12:59:03    
UU  Bölgeye göre degişiyor ama nerden baksan 2 hafta kesin sürüyor. Şikayet 
13.10.2017 18:18:30    
UU  Bölgeye göre degişiyor ama nerden baksan 2 hafta kesin sürüyor. Şikayet 
13.10.2017 18:18:30    
   
   Alonedark
Yenileme sinavina girdim eski kartin suresi doldu yeni kart gelene kadar eski kartla yeni bir iste calisabilirmiyim acaba  Şikayet 
12.10.2017 15:47:14   Yorum Yap    
                   
   Alonedark
1 ekim yeneleme sinavina girdim kartmin suresi dolmustu bi kac gune sinav sonuclari aciklanir acaba yeni bir iste calisabilirmiyim.  Şikayet 
12.10.2017 15:42:25   Yorum Yap    
                   
   Melis56
Kimlik için 5 yıl süre dolduğunda gene aynı işlemlerimi yapıyoruz kursundan tut sınavına kadar aynı ücretlerimi ödüyoruz????  Şikayet 
12.10.2017 15:07:30   Yorum Yap    
                   
   Misafir
İyi gecmeyen sınav olsa cooookkkttaann acıklanırdı istemedıgın şey pat diye damlarya o hesap  Şikayet 
11.10.2017 20:51:34   Yorum Yap    
                   
   zfr
bazıları 20 sinde açıklancak diyorlar  Şikayet 
11.10.2017 18:47:51   Yorum Yap    
               
Misafir  20sinde yenileme 13 dede temel aciklancak diye duydum
Şikayet 
13.10.2017 07:55:27    
   
   Misafir
boşuna beklemeyin zaten 2 gün sonra sınav açıklanacak amaç reklam  Şikayet 
10.10.2017 22:38:32   Yorum Yap    
               
zfr  kesin açıklanıyormu acaba 13 ünde Şikayet 
11.10.2017 13:16:43    
fero  evt açıklanır Şikayet 
11.10.2017 15:40:13    
   
   Misafir
E o esnada anında çökeydin cevaplara  Şikayet 
10.10.2017 19:22:38   Yorum Yap    
                   
   Zfr
Siteden cevapları açıklandı. Sonra siteden kaldırıldı tekrardan bu nasıl iştir  Şikayet 
9.10.2017 16:57:55   Yorum Yap    
                   
   Zfr
Arkadaşlar sınav sonuçları nezaman açıklanıcak bilgisi olan varmı  Şikayet 
9.10.2017 16:19:08   Yorum Yap    
                   
   ihsan23123213131
benim merak ettiğim bir soru var acaba kimliği yenileme zamanı geldiğinde her yerde yenilemek mümkün mü ?ben kursa başka bir yerde girdim de  Şikayet 
9.10.2017 11:17:18   Yorum Yap    
               
Misafir  iKAMETGÂH ADRESİNİZİN KAYITLI OLDUĞU YERDE GİREBİLİRSİNİZ . Şikayet 
11.10.2017 12:19:24    
   
   Misafir
Mrb ben silahtan sinava girdim B grubuyudum fakat yayinlanan sorularda b grubunun sorulari a kitapciginda yayinlandi bu nasil cozumlenecek normaldesorular ayni ama yerlerifarkliydi  Şikayet 
9.10.2017 10:16:31   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Mrb ben silahtan sinava girdim B grubuyudum fakat yayinlanan sorularda b grubunun sorulari a kitapciginda yayinlandi bu nasil cozumlenecek normaldesorular ayni ama yerlerifarkliydi  Şikayet 
9.10.2017 10:16:11   Yorum Yap    
                   
   sibell72
71.sinavdan sorusturmasi biten varmi silahsiz benimkide ayin 15 eylulde teslim ettim emniyete belgeleri  Şikayet 
8.10.2017 12:16:36   Yorum Yap    
               
UU  Benimde 71. dönem 28.09.2017 de evrakları teslim ettim 1 ay sonra tekrar gelip imza atıcaksınız dedi okadar fazla uzun sürmez sizinki de. Bölge Çanakkale Şikayet 
10.10.2017 13:52:26    
UU  Benimde 71. dönem 28.09.2017 de evrakları teslim ettim 1 ay sonra tekrar gelip imza atıcaksınız dedi okadar fazla uzun sürmez sizinki de. Bölge Çanakkale Şikayet 
10.10.2017 13:52:27    
11111  Ben aldım belgeyi çok şükür Şikayet 
13.10.2017 08:25:12    
Ela havin  Kac gunde aldiniz belgeyi Şikayet 
15.10.2017 23:04:08    
   
   Misafir
91 yazılı= 91
22 silah = 44
5 atış = 50
puan :92,5
 Şikayet 
8.10.2017 03:46:51   Yorum Yap    
               
Misafir  Kardesim 72.sınav mı nereden baktın cevaplarına Şikayet 
8.10.2017 22:24:00    
   
   Ozi35
başka site de cevaplanmış. 22 doğrum var. silahdan. 2.soruyu e yaptığımı hatırladm ama dğru cevp a! benm tespt %97dgru çktı 3yanlşm vr.100soruluk teste geçiyom şimdi  Şikayet 
8.10.2017 02:54:25   Yorum Yap    
               
Misafir  Hangi sitede yayinlanmis acab sitenin adini verebilirmisin Şikayet 
8.10.2017 18:37:38    
Beşiktaş03  Kardeşim 1 hafta önce yayınladiğın 72.sinav A kitapciğı doğru cevaplarmı şimdi Şikayet 
8.10.2017 22:13:57    
   
   Misafir
Nezaman acıklanmış peki varmı bilgisi olan  Şikayet 
8.10.2017 00:44:30   Yorum Yap    
                   
   Eren34634
Arkadaşlar merhaba sınav açıklandîktan kaç gün sonra gelir sertifikalar  Şikayet 
7.10.2017 19:26:47   Yorum Yap    
               
Ozi35  o da iki hafta falan sürer heralde. Şikayet 
7.10.2017 22:22:42    
Misafir  35 gün sonra aldım ben sertifikayı
35 gün sonra verdiler bana serifikayı
Şikayet 
8.10.2017 21:44:26    
   
   Misafir
kim onaylıyo yorumları öğlen bi kaç tane attık daha onaylanmadı........  Şikayet 
5.10.2017 18:47:23   Yorum Yap    
               
ASİ KRAL  Şimdi sınav a girenlerde bi tarafta heyecan bı tarafta telaş ve hüzün olacak bu işler böyle geçenleri tebrik ederim geçemiyenler üzülmesin... Şikayet 
6.10.2017 10:39:30    
ASİ KRAL  Bizde sizin gibiydik... Şikayet 
6.10.2017 10:40:15    
   
   Ozi35
72.sınavdan herkes geçer inşallah. 2saat oldu daha yorumlar onaylanmadı.  Şikayet 
5.10.2017 16:12:11   Yorum Yap    
                   
   Misafir
arkadasim sizi pek anlamiyorum 100 alsam ne olur 60 alsam ne olur aralarinda bir fark yok sinavi gectinmi bitti olay burda onemli olan sinavi gecip gecmedigine dair tahmin yürütmektedir onun icin az kaldi  Şikayet 
5.10.2017 09:49:29   Yorum Yap    Diğer 2 yorumu gör
               
Misafir  Tasaron masaron dayımın oğlu işsizlikten iyidir.senin tuzun kuru ellağam gerci tuzun kuru olsa burda ne ararsın boş muhabbet.adam ekmegının peşinde belliki bunları düşünüp konuşsak daha mantıklı Şikayet 
5.10.2017 15:44:24    
Misafir  tamam sampiyon sen git turkiyenin herhangi bir yerinde ogg den bu kadar puan aldim de bakalim seni puana göre mi ise aliyorihtiyaca göre mi tabiki issizlik var ben ne anlatiyorum siz be anliyorsunuz. Şikayet 
5.10.2017 17:06:04    
Misafir  Ben zaten yuksek puan alıp kazanmayla atmış ouan alıp kazanma arasındaki bi farka gönderme yapmadım ikiside aynı halt orda hemfikirim.senin alt tarafı bi taşaronda calıscan lafınaydı o cevabım ama istediğin yöne cekmişin lafı hacı maşşallah Şikayet 
5.10.2017 19:55:48    
Misafir  arkadaşlar aldığımız puana göre iş buluyorlar alıyorlar o yüzden puanda önemli hakkımızda hayırlısı :) Şikayet 
5.10.2017 22:28:51    
fero  bu işin alakası yok puanla olm yavaş yavaş oluyor herşey bir yerden bir yere gelmek öyle her zaman 60ı geç işin olur
Şikayet 
6.10.2017 13:18:41    
   
   Misafir
Bitanede olsa kesin yanlış yapmışındır neco silahlı konusunda pek ümitlenme derim ben sıfır karavananla  Şikayet 
5.10.2017 09:29:02   Yorum Yap    
               
Vanli neco    paylastigim iki soru eger ikisini E cvbi vermissem slahli gecmis olacam temelde sikintı yok Şikayet 
5.10.2017 10:12:12    
Vanli neco   13 ekimde gorecrgiz hedefim 25 ti ama silah tanimi E mi D mi demisim hatirlamiyom Şikayet 
5.10.2017 10:15:16    
   
   Vanli neco
Bu iki sorunun cvbini kimse galiba bilmemis ben ikisinide cok iyi cvb verdim
Sira sizde bakalim
 Şikayet 
5.10.2017 02:10:42   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
Tc kanuna gore silah tanimi hangisidir
A Ateşli silâhlar,
B Patlayıcı maddeler,
C Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici
alet,
C Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya
elverişli diğer şeyler,
D Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer,
radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler,
E hepsi
 Şikayet 
5.10.2017 02:07:49   Yorum Yap    
               
misafr2  e hepsi Şikayet 
5.10.2017 11:25:34    
Misafir  Tabiki e değil yanlış biliyosun doğru cevap a.ateşli silahlar d şıkkınndan beli e şıkkının olmadığı Şikayet 
8.10.2017 21:48:35    
Misafir  Silah patlayıcı değilki bomba patlayıcı madde Şikayet 
8.10.2017 21:50:26    
Misafir  Evet ya baktım cevap E miş.türk ceza kanununa göre sormuş soruyu Şikayet 
8.10.2017 21:55:34    
   
   Vanli neco
Silahlarla yapilan kazalarin sebepleri hangisidir
A unutkanlik
B ihmal
C kendine asiri guvenme
D bilincsizlik
E hepsi
Sizce cvb nedir ben biliyirum siz cozun
 Şikayet 
5.10.2017 02:04:38   Yorum Yap    
               
misafr2  cevap e en çk yapılan hata dese cevap b olurdu Şikayet 
5.10.2017 10:42:50    
Kaderrrr  E kardes bepsinde bilgisizlik Şikayet 
10.10.2017 10:49:40    
   
   Vanli neco
Arkadaslar yalansiz temel de 98 neti gecen var mi
Ben temel de 98
Silah da yanilmiyorsam. 25 yaptim gibi
Sonuclar 13 ekimde aciklanirsa paylasacam
Silah icin bana dua edin 25 net olsun
geceyim cunku atista sifir yaptim da
 Şikayet 
5.10.2017 01:19:46   Yorum Yap    
               
Ozi35  İNŞALLAH GEÇERSİN NECO. KESKE 1TANE DE OLSA VURABİLSEYDİN. SENİN İÇİN DAHA İYİ OLURDU. Şikayet 
5.10.2017 14:53:50    
Vanli neco  Rahatsiz dim dişim agrisinda ve bas agrisinda ne yaptigimi inan hala bilmiyorum daha once egitimde vurmustum 10. Mermiden 4 u Şikayet 
6.10.2017 00:40:49    
   
   Misafir
Vanlı neco senin silah atışısıfırdı galiba demi  Şikayet 
4.10.2017 23:17:14   Yorum Yap    
               
Vanli neco  Evet atiş sifirdi ama galiba temel net dogru 98 yapmisim ve silah sanki 25 yapmisim Şikayet 
5.10.2017 01:08:20    
   
   Vanli neco
Türk Ceza Kanunu?na Göre Silah Tanımı
TANIMLAR
Madde 6 - (1) Ceza kanunlarının uygulanmasında;
f) Silâh deyiminden;
1. Ateşli silâhlar,
2. Patlayıcı maddeler,
3. Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici
alet,
4. Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya
elverişli diğer şeyler,
5. Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer,
radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler,
 Şikayet 
4.10.2017 21:54:16   Yorum Yap    
               
Vanli neco   Bu su demektir silah tanimi E yani hepsi Şikayet 
4.10.2017 21:55:24    
ASİ KRAL  71 DÖNEM KAZANMİŞ OLARAK ARKADAŞLAR GEÇENLERİ TEBRİK EDERİM GEÇEMEYENLER ÜZÜLMESİN BOL BOL ÇALIŞIN MUTLAKA KAZANİRSİNİZ... Şikayet 
4.10.2017 23:24:48    
   
   Vanli neco
E secenegidir arkadaslar d degil dur  Şikayet 
4.10.2017 21:52:50   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
E secenegidir arkadaslar d degil dur  Şikayet 
4.10.2017 21:52:30   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
A silah cevaplari 72
1B 2A 3A 4D 5C 6C 7E 8E 9A 10C
11D 12E 13B 14D 15E 16A 17B 18C
19A 20D 21E 22B 23C 24D 25E
 Şikayet 
4.10.2017 21:48:35   Yorum Yap    
                   
   Misafir
haydi arkadaslar soruları yazın ono göre bakalım kaç yanlış kaç doğru var
 Şikayet 
4.10.2017 21:33:39   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
Temel 97 dogru 3 yanlisim cikti
Silah ta da 24 dogru ama 25 olabilir cunku silahin tanimi D şıkkı mi E mi hangisini demisim hatirlamadim
 Şikayet 
4.10.2017 20:43:36   Yorum Yap    
                   
   Misafir
yenilme cevaplarini bilen varmi arsa paylasabilirmi  Şikayet 
4.10.2017 19:07:35   Yorum Yap    
                   
   Misafir
millet kendini ove ove bitiremiyor sanki yuzde yuz olsa ne olur hic bir hakkin yok tasaronsun.bunu duzeltin bakalim puanla bir yere varilmaz  Şikayet 
4.10.2017 18:24:35   Yorum Yap    
                   
   Misafirrr5
Kardesim cevaları netten mi buldun emisin demi dogru cwvaplar  Şikayet 
4.10.2017 17:55:36   Yorum Yap    
               
Ozi35  çıkmış sorulardan buldum
çoğunu 50-70arasından sormuşlar.
silah kısmınıda 60-70di sanırım.
Şikayet 
4.10.2017 18:12:54    
Misafir  soruları yazın ona göre bakalım sizden ricaaa
arkadaslarrrr
Şikayet 
4.10.2017 21:22:26    
Misafir  a gurubuuu birte siilaaahhh sınavı soruları yazın ona göreee bakalım kac yanlış kac dogru var
sizden rica arkadaslar
Şikayet 
4.10.2017 21:24:01    
   
   Ozi35
İLK BELİRLEMELERE GÖRE ÖLÜ SAYISI DEĞİL TEST CEVABI :D
1:D 2:D 3:D 4:C 5:B 6:A 7:E 8:D 9:E :10:D
11:C 12:D 13:B 14:C 15:B 16:A 17:A 18:E 19:E 20:A
21:E 22:D 23:C 24:C 25:E 26:D 27:A 28:A 29:E 30:B
31:D 32:C 33:A 34:B 35:B 36:A 37:C 38:C 39:B 40:B
41:D 42:A 43:D 44:A 45:A 46:C 47:D 48:C 49:B 50:D
51:D 52:A 53:A 54:B 55:D 56:C 57:B 58:E 59:B 60:D
61:D 62:C 63:B 64:E 65:E 66:E 67:A 68:C 69:A 70:B
71:B 72:C 73:B 74:C 75:C 76:B 77:D 78:D 79:E 80:A
81:D 82:C 83:E 84:B 85:C 86:D 87:E 88:E 89:A 90:C
91:E 92:C 93:B 94:A 95:C 96:A 97:D 98:B 99:A 100:E
 Şikayet 
4.10.2017 17:11:47   Yorum Yap    Diğer 18 yorumu gör
               
Misafir  Bak işine kardeş sen sınavdan kalmışsın salakmısın olum sen saçma sapan şıklar yaMıssın Şikayet 
5.10.2017 12:12:38    
Ozi35  65 66 67 68 kesin dgru sıklar başka olamaz.d
93 B soruyu iyi oku baskan:)
Şikayet 
5.10.2017 14:43:43    
Ozi35  3 A evet klavyede a d yanyana dikkatsizlikten hatalı yazmışım Şikayet 
5.10.2017 14:49:01    
Misafir  cev
ap anatarına göre 59 doğru 41 yanlış
Şikayet 
6.10.2017 11:30:23    
Misafir  Bu cevaplar doğrumu Şikayet 
9.10.2017 00:40:39    
   
   Ozi35
arkadaşlar 72.sınavın A gurubu cevaplarını paylasıyorum.
sadece 3 soruya verdiğim cevabı unuttum.
onların 3üde yanlış olsa bile toplam 9yanlışım oluyo
tesbim 91 doğrum var.
silahdan 23doğrum
zaten atışda 5 vurdum.
sonucu böyle bekliyorum Yazılı:91 Silah:46 Atış:50
Puan: 93,5
 Şikayet 
4.10.2017 17:01:35   Yorum Yap    
               
Zfr  Cevapları paykalıcakmısın Şikayet 
4.10.2017 17:04:10    
Ozi35  paylaştım aga;) Şikayet 
4.10.2017 17:18:45    
   
   Ozi35
ilk 50soruda 1 yanlış
49.soru da C demişim
B olcakmış
-bak dinle hisset 10sn beklenir-
 Şikayet 
4.10.2017 16:05:42   Yorum Yap    
                   
   Ozi35
birazdan 72.sınavın cevaplarını da paylasıcam, internetten bakıyom. zaten biliyonuz hepsi çıkmış sorulardı.
32.sorudayım ve full doğruyla gidiyom maşallah.
 Şikayet 
4.10.2017 15:45:49   Yorum Yap    
               
Zfr  Bekliyoruz kardeşim ,inşallah hepimiz için hayırlısı olur Şikayet 
4.10.2017 16:14:35    
Ozi35  63deyim
49-55-57-59.soruları yanlış yapmışım,
bitince paylaşcam doğru şıkları
son 37 :)
Şikayet 
4.10.2017 16:17:40    
Zfr  Kardeşim silahlılarımı paylalıyorsun, yoksa temel soruların cevaplarınımı hepsinimi yani Şikayet 
4.10.2017 16:18:59    
Ozi35  72.temel sınav A kitapcığının cevaplarını paylascam.
94.sorudayım.
Şikayet 
4.10.2017 16:46:18    
Zfr  Tamam kardeşim bekliyorz Şikayet 
4.10.2017 16:49:38    
   
   Ozi35
arkadaşlar
temel soru ve silah da işaretlediğim şıkları kağıda yazdım.
sadece silah sorularını internette araştırdım.
2.soruyu yanlış yapmışım doğru cevap A
bir de 7.soruyu hatırlamadım.
ve 23doğru yapmışım
1:B 2:A 3:A 4:D 5:C 6:C 7:?.d 8:E 9A 10:C 11:D :12:B 13:B 14:D 15:E 16:A 17:B 18:C 19:A 20:D 21:E 22:B 23:C 24:D 25E
 Şikayet 
4.10.2017 15:21:56   Yorum Yap    
               
Ozi35  7.sorunun cevabına baktım
E şıkkı.
Şikayet 
4.10.2017 15:27:08    
Ozi35  arkadaşlar bu arada 72.sınav A grubu silah cevapları Şikayet 
4.10.2017 15:27:57    
Vanli neco   Kardesim silah 12 B ihmal demissin o bence E hepsi dir Şikayet 
4.10.2017 19:24:44    
Ozi35  e olabilir evet.d Şikayet 
5.10.2017 14:55:51    
Misafir  silah soruları cevapları 14 doğru 11 yanlı
Şikayet 
6.10.2017 11:31:35    
   
   mismisafir
b kitapçığının ne günahı var, onu da ekleyin zahmet olmazsa  Şikayet 
4.10.2017 14:46:58   Yorum Yap    
                   
   Misafir
sorular yayınlanmış arkadaşlar fakat cevap anahtarı yok bilginize..  Şikayet 
4.10.2017 13:17:37   Yorum Yap    
               
Misafir  Yayınlanmış diosunuz ama nerede Şikayet 
4.10.2017 18:20:33    
Ozi35  www.ozelguvenlik.pol.tr/Sayfalar/sinavsoru.aspx
A grubu yayınlanmıştı belki B grubuda yayınlanmıştır
Şikayet 
4.10.2017 18:40:45    
   
   Ozi35
www.ozelguvenlik.pol.tr/Sayfalar/sinavsoru.aspx
A grubu açıklanmış
(benim grup da A)
 Şikayet 
4.10.2017 13:16:04   Yorum Yap    
               
Misafir  72 sinav cevap anahtari aciklandimi Şikayet 
7.10.2017 20:43:24    
   
   Hayatt
Hayat çatlak bardaktaki su misali, içsende tükenecek, içmesende  Şikayet 
4.10.2017 13:09:30   Yorum Yap    
                   
   ersin baslak
72 dönem sınav sonuçları nezman açıklanır ir bilginiz varmı  Şikayet 
4.10.2017 12:08:02   Yorum Yap    
                   
   Erkan YILDIZ
13 Ekimde sonuçlar açıklanıyormuş bilginize  Şikayet 
4.10.2017 12:04:52   Yorum Yap    
                   
   Güvenlik abdullah
3 gün oldu sorular verilsin artik yada millete 3 gün sonra aciklanacak diyip siteden para kazanma derdine düşmeyin bunu yapan site yönetimi haysiyetsizdir o kadar  Şikayet 
4.10.2017 09:07:26   Yorum Yap    
               
Misafir  aynen millet isin parasinda Şikayet 
4.10.2017 10:45:01    
Misafir  Apdullah kardeş sen soruların yayınlanmasını bekleme sınav sonuçlarının açıklanmasına 2 3 gün kala açıklanıyor sabret sen daha sınavdan çikalı 3 gün oldu kimlik geç geldiğinde düşünemiyorum... Şikayet 
4.10.2017 11:51:11    
Misafir  Apdullah kardeşim bak biz 71 dönem kazandım ama belgeleri dün teslim ettim biraz sabret sabrın sonu selamet tır bide kazandım mi kazanamadık mi bide o soru işareti var kazandiysan tebrikler kendinden eminsen bi de sınav sonucunu aciklarsin buradan... Şikayet 
4.10.2017 11:55:52    
Misafir  Bak bir ay oldu bekliyorum sahada beklemeye devam ediyorum.... Şikayet 
4.10.2017 11:57:36    
Güvenlik abdullah  Arkadaşlar ben 3 yıllik silahli özel güvenligim zaten biraderi soktuk sınava onada yanimda iş bulduk ondan dolayı böyle sabırsızım yinede anlayışınız icin cok tesekkür ederim ?? Şikayet 
4.10.2017 12:30:50    
   
   Cumhur026
72.silah b kitapcik cevap anahtari varmi?.
 Şikayet 
4.10.2017 08:47:02   Yorum Yap    
                   
   Ela havin
Yok bn 71 kazandim.evraklari teslim edeli bi hfta oldu kimlik nezmn ulsr elime.  Şikayet 
3.10.2017 23:38:11   Yorum Yap    
               
Misafir  Ben de senin gibi 71 kazandım kimlik 2 ayda gelir eline niye de 1.5 ay arşiv araştırması sürüyor... Şikayet 
4.10.2017 10:12:23    
Misafir  Elacim bende belgeleri verelim iki hafta oldu bekliyoruz arşiv olumlu olduğunda gidip imza ve geçici belge veriyorlar çalışmak için kimlik gelene kadar... Şikayet 
4.10.2017 10:15:57    
   
   Ozi35
atış sınavında 5 te 5
nerdeyse mermi deliğinden vurcakmışım ;)
 Şikayet 
3.10.2017 23:02:56   Yorum Yap    
               
Misafir  ne olmus yani kardes bir faydasi varmi puan disinda Şikayet 
4.10.2017 10:43:28    
Hayatt  tebrikler güzel atış Şikayet 
4.10.2017 13:12:52    
Ozi35  eyvallah kardeş Şikayet 
4.10.2017 17:16:55    
Misafir21  Faydası var tabi her türlü ayrıca o gurur yeter Şikayet 
7.10.2017 17:52:09    
   
   Ela havin
Mrb arkdaslar istanbul da kimlik suresi kac gun bilen varmi  Şikayet 
3.10.2017 21:13:24   Yorum Yap    
               
Misafir  Slm ela Havin iyi akşamlar sen ilk önce randevu al kimlik kolay kimlik en az 3 ay sürer gelmesi.... Şikayet 
3.10.2017 21:30:59    
Misafir  71 dönem kazanmış ben daha bekliyorum sen daha 72 dönem den çıktın bekle sertifikani al belgelerini hazırla randevu al derken 1.5 ay 3 ayda kimlik 4.5 ayda eline geçer,,,, Şikayet 
3.10.2017 21:44:35    
   
   dym123
12 eylülde basvuru yapmıştım bugün soruşturmam tamamlanmış mesaj geldi.yarın vakıf bank dekont ve 2 adet biyometrik fotograf ile bayrampaşaya gidicem.. acaba kimlik hemen veriliyormu? yada kaç gün içinde geliyor? bilgisi olanlar yazarsa sevinirim
 Şikayet 
3.10.2017 18:05:16   Yorum Yap    
               
Misafir  Dym 123 sen evrakları teslim ettin mi ve sen belgeleri hazirladin mi... Şikayet 
3.10.2017 18:47:02    
Misafir  Benim senin yorumlarına göre evrakların daha hazır değil... Şikayet 
3.10.2017 18:48:43    
dym123  evrakları özel güvenlik şube müdürlüğüne 12 eylülde teslim etmiştim zaten dünde mesaj geldi. bugün gittim banka dekontu ve biyometrik fotoyu teslim ettim. bana kimliğin bir hafta içinde ptt ile geleceğini söylediler. bu arada işe girebilmem için kimlik yerine geçen bir belge verdiler :) Şikayet 
4.10.2017 11:59:17    
asi krall  Doğru geçici kimliktir onla çalışabilirsiniz kimlik gelene kadar.... Şikayet 
4.10.2017 23:28:41    
   
   Ozi35
arkadaşlar
bugünkü silah atışlarında
ben 5 te 5 yaptım :)
 Şikayet 
3.10.2017 15:42:50   Yorum Yap    
               
Misafir  silah cevaplarini atsana var mi bildigin kardes Şikayet 
3.10.2017 17:39:40    
Ozi35  açıklanınca öğreniriz hep beraber, inşallah başarılı oluruz Şikayet 
3.10.2017 23:08:49    
   
   hakan ersem
silah sorulari arkadaslar
 Şikayet 
3.10.2017 13:34:54   Yorum Yap    
                   
   Misafir
1. Yenileme sınavı kaç senede bir yapılır 2. Kenevir bitkisinden hangi uyuşturucu elde edilir. 3 tutanağın resmiyeti için kaç imza gerekli 4 uluslar arası kabuklar kimin kabulü ile yürürlüğe giren 5 yangın deprem sel gibi doğal olayların genel adı 6 paratonel nedir 7 ilk yardımın ABC dindeki c nedir 8 silah miktarını kim belirler 9 ülkenin ve ilin genel amiri kimdir 10 empati nedir 11 savunucu iletişim neye yol açar 12 kırık ve cicik nedir aklıma gelen sorular bunlar  Şikayet 
3.10.2017 10:35:01   Yorum Yap    Diğer 1 yorumu gör
               
Misafir  silah cevaplarini paylasirsan seviniriz
Şikayet 
3.10.2017 13:36:12    
Misafir  Kitapçık neydi Şikayet 
3.10.2017 13:36:44    
Misafir  misafir Şikayet 
3.10.2017 13:37:14    
Misafir  1 sorunn cevabı 5 2 sorunn cevabı esrar yapılır 3sorunn cevabı 2 ksı 4 srnn cevb bılmıyrm 5 soru afet 6soru cevabıdır paratonel 7 c sı kandolasımı 8 sorun cvb kolluk amırı 9 cvb valı 10 sozlu konusma duygu 11 gerıbıldırım krıık çatlamıs cıcıkk burkulma cıkık kemın cıması
Şikayet 
3.10.2017 13:39:36    
Meso  Kitapciğin a mi b mi kardeş
Şikayet 
3.10.2017 16:12:54    
   
   Obi
Arkadaslar 72 sinav soruları hatirlatan varsa yazabilir mi  Şikayet 
3.10.2017 08:45:15   Yorum Yap    
               
Misafir  Arkadaşlar ben 71 dönem girdim kazandım evrakları teslim ettim kimliğimi bekliyorum 72 döneme girenlere hayırlı olsun geçenlere hayırlı olsun geçemiyenler üzülmesin pes etmeyin bol bol çalışın amacına ulaşırsınız şimdiden geçenleri tebrik ederim... Şikayet 
3.10.2017 12:55:19    
Misafir  silah cevaplari Şikayet 
3.10.2017 13:36:32    
Misafir  silah cevaplarini soylermisin Şikayet 
3.10.2017 13:36:52    
   
   Obi
Arkadaslar 72 sinav sorulari olanlar varsa soyleyebilirler mi acaba???  Şikayet 
3.10.2017 08:44:39   Yorum Yap    
                   
   Obi
Arkadaslar sorulari hatirlayanlar varsa söyleyebilirler mi??  Şikayet 
3.10.2017 08:43:17   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
Arkadaslar ben temelde 92 dogru silah 23 dogru yaptim tum sorulara baktim lakin atista sifirim simdi tekrar silah sinavina mi girecem yoksa sadece atis mi bilgi verir misiniz  Şikayet 
2.10.2017 23:11:20   Yorum Yap    
               
Misafir  Maalesef kaldın kırkaltı ouan ediyo elli olması lazımdı Şikayet 
3.10.2017 15:11:04    
Misafir  Silah sınavı ve atışa girceksin birdahaki sefere ama silahsız kazanmışsın silahsız alabilirsin sertifikayı Şikayet 
3.10.2017 15:12:20    
   
   kralcan1
birakalim yalakaligi arkadaslar sınav cikisinda kolaydi diyenler vardı bir soru sordum yanlis cevapladihic bur sinav kolay degil  Şikayet 
2.10.2017 16:42:53   Yorum Yap    
                   
   Misafir
İnsan Psikolojisinde iki karşılıklı oluşum nedir tarzı bi soru vardı buna benzer tam hatırlıyamıyorm ama cevabına dürtü dedim o soruyu hatırlayan varmı cevabı neydi  Şikayet 
2.10.2017 00:36:24   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Konveyor arası boşluk nekadar olmalı sorusunun cevabı 50ydi demi  Şikayet 
1.10.2017 23:03:04   Yorum Yap    
               
Erkan35  Aynen 50 dostum Şikayet 
2.10.2017 00:13:56    
   
   zfr
arkadaşlar 72. sınav i.in soru gatırlayan varmı paylaşım yapalım  Şikayet 
1.10.2017 20:51:35   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Bugün yapılan yenileme sınav soruları ne zaman yayınlanacak.ayrıca admine çok teşekkür ederim ilk özel güvenlik kimlik akmak için sınavına sadece burdaki testleri çözerek kolaylıkla geçmiştim.bu yüzden emeğinize sağlık.yeni sınava girecek arkadaşlarada tavsiyem sadece burdaki testleri çözmeniz sınavı geçmeniz için yeterli olacaktır.başarılar ve kolaylıklar dilerim.(züleyha)  Şikayet 
1.10.2017 17:57:53   Yorum Yap    
                   
   Ufukkkk
Tutanak da kaç kişinin onayı gerekli bilen var mı  Şikayet 
1.10.2017 14:03:09   Yorum Yap    
               
Misafir  ben 2 dedim Şikayet 
1.10.2017 14:27:00    
Misafir  En az-2olmalı Şikayet 
1.10.2017 14:28:15    
Kaderrrrr  Benn aldim sertifikamiii ve bugunki snav a giren arkadaslara basarilarr tutanak 2 kisi cvp eger sorulariniz varsa payladabilirsnizz Şikayet 
1.10.2017 19:41:37    
   
   Misafir
Gayet basitti sınav silahlıda silahsızda gecmışe ait sınavlardan cıktı hep  Şikayet 
1.10.2017 13:22:36   Yorum Yap    
                   
   zfr
72. dönem sınavı olan arkadşlar Nasıl geçti sınav  Şikayet 
1.10.2017 13:00:41   Yorum Yap    
               
Misafir  çok kazık sorulardı polislikle ilgiliydi hep Şikayet 
1.10.2017 18:15:36    
Misafir  cok basıttı kazık dıyenler aklını kullanmıyor hep cıkmıs sorular cıktı
Şikayet 
3.10.2017 13:33:44    
   
   Ozi35
arkadaşlar ÖGG adayları olarak
çok şanslıyız bence
en basit 72. temel eğitim ve
silah soruları bizlere denk geldi.
inşallah herkes geçer:)
(iyi ki 28-29eylülde
61 den 70 e kadar silah da
dahil hepsini çözmüşüm)
73.sınava gircek arkadaşlara çağrım:
çıkmış soruları çözün
ama konulara çalışmayı da unutmayın!
 Şikayet 
1.10.2017 11:59:45   Yorum Yap    
               
Misafir  al bendende o kadar :D hahha konuya gerek kalmiyo ya 63.sinav yada 64. sinav agirligi çıktı sorular Şikayet 
11.10.2017 20:39:45    
   
   Misafir
Kursa odemiyorsun ama kimligi almak icin bankaya 520 tl yatırıyorsun  Şikayet 
1.10.2017 08:43:20   Yorum Yap    
                   
   Misafir
71. ozel guvenlık sınav soruları neden yayınlanmıyor ıptal olmus tekrar yapılmadımı 72 doneme gırecem faydalı olurdu bıraz
 Şikayet 
29.9.2017 21:59:46   Yorum Yap    
               
Misafir  Biber gazinin formülünü ögren kardes. Türkiye de onu herkes biliyor ama sadece ÖGG olacak arkadaslar bilmiyor. Şikayet 
29.9.2017 22:13:29    
Kaderrrr  Zaten gecmisteki sorulardi ve gerek yok siteye dusmesini 50 baslayip 70 kadar calissalar uygun dye dusunuyormm ayni sorularr zaten Şikayet 
30.9.2017 09:01:21    
   
   Hamzaa
Allah izin verirse sınavı geçersek sertifikaya ayrı bi ücret ödenmiyormu ? Teşekkürler admin  Şikayet 
29.9.2017 00:47:19   Yorum Yap    
               
Misafir  sertifika için kursa ayrıca bir ücret ödenmiyor Şikayet 
29.9.2017 11:43:25    
   
   Ozi35
1 Ekim de sınava girecek olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum, inşallah geçeriz :)  Şikayet 
28.9.2017 21:57:36   Yorum Yap    
               
Misafir  İNŞALLAH ÇOK GÜZELDİ Şikayet 
2.10.2017 14:46:41    
Ozi35  paylaştım cevapları A kitapcığının Şikayet 
4.10.2017 17:17:54    
   
   Misafir
71. sınavı geçip kimliğini alabilen varmı ? varsa lütfen yazsın nasıl yaptığını anlatsın
 Şikayet 
28.9.2017 13:55:53   Yorum Yap    
               
Kaderrrr  Sertifikayla kurstan evlaklari aliyorsunuzzz onlari hazirlayip randevu alicaksinizz randevu adiginiz subeden ogunu olucaksinizz cok kolay basit ve kimlikler 520 olmuss Şikayet 
29.9.2017 14:10:59    
   
   MİSAFİR111
ÖGG ARŞİV SORUŞTURMASI KAÇ GÜN SÜRÜYOR  Şikayet 
28.9.2017 10:42:26   Yorum Yap    
               
Misafir  bende aynı şeyi merak ediyorum .. anladığım kadarı ile şehre göre değişiklik gösteriyormuş. silahlı kimlik için soruşturma daha uzun oluyormuş (2 ay falan) silahsız içinde 20 gün diyen var 1 ay diyen var.. bikaçtane forum okudum 3 ayda bekleyen var. anlamadım gitti sanki bizi vali yapacaklar. ben silahsız için 12.09.2017 evrakları teslim ettim hala arayan soran yok maalesef. bekliyoruz Şikayet 
28.9.2017 13:53:40    
   
   misafir21
ogg silah sorularında kalibre ile ilgili 59 temel sinavda dogru cevap fişek capı gösteriyorsunuz 67 temel sinavda ise namlu capı yanlış bilgi var burda
 Şikayet 
28.9.2017 02:25:35   Yorum Yap    
                   
   MİSAFİR12345
ARKADAŞLAR GÜVENLİK SORUSTURMA VE ARŞİV ARASTIRMASI FORMUNA RESIM YAPISTIRIRKEN BIYORMETRIK RESIMMI YOKSA NORMAL RESIMMI KULLANIYORUZ ?
ACİLL YARDIMMMM
 Şikayet 
26.9.2017 21:18:25   Yorum Yap    
               
Esoş  Normal foto oluyor Şikayet 
26.9.2017 21:26:20    
   
   1111
11111111  Şikayet 
23.9.2017 23:16:12   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Iyigünler... Yukarida yazmis oldugunuz bilgi kac senesinde cikti???
Lütfen kaynagini da yazar misiniz?
Tesekkürler.
 Şikayet 
19.9.2017 11:04:17   Yorum Yap    
                   
   Nazoo
Arkadaslar istanbul bakirkoy adliyesinde ogg alimlari nezaman bilen warmi  Şikayet 
17.9.2017 22:09:30   Yorum Yap    
                   
   gökhan k
mrb 2014 den beri sınava gırıyorum 58 59 da kalıyorum yardımlarınızı fıkırlerınızı beklıyorum  Şikayet 
17.9.2017 02:22:44   Yorum Yap    
               
Misafir  Gökhan Kardes. Sen bu mesaji saat 02:22 de yazmissin. O saate kadar her ne yapiyorsan, o isi birak sinavlara calis, Bence cok basarili olursun. Sevgilerimle... Şikayet 
19.9.2017 11:46:08    
Misafir  6 defa girip alanlar var sen alamiyorsan kendini bi sorgula kardeş kaç dosya yaktın Allah bilir yani derse calişmiyacaksan sınavı bırak verdiğin paraya yazık..... Şikayet 
19.9.2017 17:24:54    
Kaderrrr   Pes etme gokhancm hisr ett all ve gecmis done min sorulariniii coz zaten ayni sorular gelicekkk sanaaa 67 68 69 55 54 onlarda yogunlukla soruluyor Şikayet 
30.9.2017 09:04:44    
Kaderrrr  Emegin kalmasinn azimli oll kazann Şikayet 
30.9.2017 09:05:34    
   
   Misafir
Silahsız kimligimi Silahlıya cevirmek için evrakları güvenlik şube müdürlüğüne verdim soruşturma ne kadar surecek bilgisi olan var mı? Hic mahkemem yok sabika kaydim yok?  Şikayet 
15.9.2017 11:08:42   Yorum Yap    
                   
8684  yorumdan 100  yorum görüntüleniyor
 
           
 
 
                           
                           






                           




 
EN ÇOK OKUNANLAR
 aktif AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme, Puan Not hesaplama
 361372  kez okundu.

 aktif 63. Özel Güvenlik Sınavı Soru ve Cevapları
 342355  kez okundu.

 aktif Devlet memurlarında bir kurumdan başka kuruma geçiş nasıl yapılır?
 238216  kez okundu.

 aktif Açık Lise AÖL Çıkmış Tüm Sorular
 224298  kez okundu.

 aktif Sınavsız geçiş sistemi ile ilgili herşey
 156185  kez okundu.

 aktif 66. Özel Güvenlik Sınavı Soruları
 146493  kez okundu.

 aktif 59.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 23 Ağustos 2015 Soru ve Cevapları
 137310  kez okundu.

 aktif Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.
 109507  kez okundu.


YENİ ÜYELERİMİZ
aktif   Tuğba cömert
aktif   cavidan
aktif   Mavilim
aktif   mahmut_avatar
aktif   inci27
aktif   kübrasya
aktif   muhammed.can
aktif   kesersedat
aktif   ertensevgi
aktif   Freedomlady
aktif   Sevooo
aktif   HASAN25
aktif   bluelast
aktif   Esengül Esen
aktif   Alonedark
aktif   nükhet
aktif   volkan357
aktif   Çgdm
aktif   zeynep94
aktif   elifuysalvurgun
aktif   athirsizijack
aktif   omerkaya2525
aktif   yasin yılmaz
aktif   Merimerv
aktif   Demet35

Online soru çöz
Online ÖGG Soruları
Online AÖF Soruları
Online Diyanet Soruları
Sınav soru cevap





sinavsorucevap

Site haritası

Sınav soru cevap